Вітаємо Вас, Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 19:26
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

ДІЯЛЬНІСТЬ "ПРОСВІТИ" [5]
НОВИНИ ВИДАВНИЦТВА [18]
Що відбувається у херсонській філії видавництва "Просвіта". Анонси нових книжок.
ОНОВЛЕННЯ ПОРТАЛУ [7]
КОНКУРСИ, ФЕСТИВАЛІ... [22]
Увага! Важлива інформація для творчих людей.
ІНШІ НОВИНИ [8]

Наше опитування

Ваші відповіді допоможуть нам покращити сайт.
Дякуємо!

Чи потрібний на порталі розділ "Вільна публікація"?
Всього відповідей: 16

Висловити власну думку з приводу того чи іншого опитування Ви можете на нашому форумі.

Теги

...і про погоду:

Погода від Метеонова по Херсону

Архів записів

Календар

«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Форма входу

Пошук

Пошукаємо...

Важливо!

У Херсоні!

Оперативна поліграфія у Херсоні. Бланки, листівки. Друк книг. Різографія, тиражування

Нова фраза

Цікава фраза з сайту
"Нові сучасні афоризми"

...

Наш портал:

,
Цифри:
PR-CY.ru
За якістю - золотий:

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Херсонский ТОП
free counters



Головна » 2009 » Грудень » 3 » Презентація українських видань
14:18
Презентація українських видань
2 грудня в приміщенні Херсонської обласної наукової універсальної бібліотеки імені Олеся Гончара за ініціативи Херсонського обласного осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Молода Просвіта" відбулася презентація нових українських видань Херсонської філії Видавничого центру "Просвіта".
Слід відзначити, що в ці кризові часи, коли Херсонщина залишається областю, де книговидання не передбачено бюджетом регіону, коли йде адміністративний тиск з боку владних структур, тобто практичне виштовхування на маргінал - викидування з власного приміщення правління ХОО НСПУ, дирекція ХФ ВЦ "Просвіта" вдається до неймовірного, залишаючись і надалі привабливим видавництвом на теренах Смаглявої Таврії. Якщо минулого року різографія видавництва в кількості і якості досягла найбільших результатів, а саме 36 високоякісних книжкових видань побачило світ, то цього року 20 оригінальних видань порадували істинних шанувальників красного письма. Третій випуск молодіжного альманаху "Вишиванка", третій випуск молодіжного збірника інтимної лірики "Молода муза", перші числа літературно-мистецьких альманахів "Три крапки" та "Літературний Херсон", збірки віршів Олега Пустового "На життєвих хвилях" та збірки патріотичних пісень Олега Олексюка "Блокнот" - з'явилися на світ, завдяки чинної підтримки управління у справах сім'ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації. А історично-мистецький збірник "Мазепа і Херсонщина" отримав підтримку не лише згаданого управління, а і Міжнародні партнери просвітян Херсонщини не стояли осторонь проблеми друку нагально потрібного видання. Товариство української мови Чикаго (США) та Патріотична група збереження української спадщини (Канада) долучилися до данного проекту. Ще один проект: Книга памяті жертв голодомору 1932-33 років у Херсонській області - мав підтримку від Фундації імені Івана Багряного( США), Благодійного фонду "Спадщина" (США) та Товариства української мови Чикаго (США). Дирекція видавництва склала шану всім жертводавцям і висловила сподівання на подальшу співпрацю. Ювілейна збірка Експромтів з посмішкою Миколи Братана, двотомник Миколи Каляки "Літературна лоція Херсонщини", збірки поезій для малят Володимира Середи "У гостях у дідуся і бабусі" та Олега Олексюка "А у нас був Тарас" мають неабиякий попит, тож недаремно просвітяни Таврії вдалися і до видання однойменних аудіокниг та до відкриття в мережі Інтернет не лише сайту "Бібліотечка "Просвіти" Херсонщини" а і порталу "Просвіта" Херсонщини", де з книгами найбільшого попиту українство світу матиме змогу ознайомитися.
Вірші Олега Олексюка, Василя Загороднюка, Вадима Лубчака, Катерини Кривко та Наталії Кудрявченко додали заходу творчої бентеги. Микола Каляка ознайомив присутніх учнів обласного ліцею журналістики, бібліотекарів та літераторів області не лише зі своїм унікальним двохтомним довідником, а і з щорічним літературно-мистецьким альманахом "Елінг", який він особисто упорядковує та редагує. Додали наснаги і слова творчої молоді, що вони не зупиняться на досягнутому, а будуть працювати задля розвитку літературно-мистецьких традицій краю і утвердження у цім краї родинної української мови.
Олег Олексюк,
голова Херсонського обласного об'єднання
Всеукраїнського товариства "Просвіта"
імені Тараса Шевченка
Категорія: ДІЯЛЬНІСТЬ "ПРОСВІТИ" | Переглядів: 1668 | Додав: DivaDii | Теги: презентації, Просвіта, новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]