Вітаємо Вас, Гість!
Четвер, 28.03.2024, 19:40
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Наше опитування

Ваші відповіді допоможуть нам покращити сайт.
Дякуємо!

За якою інформацією Ви прийшли до нас?
Всього відповідей: 114

Висловити власну думку з приводу того чи іншого опитування Ви можете на нашому форумі.

Теги

...і про погоду:

Погода від Метеонова по Херсону

Архів записів

Календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу

Пошук

Пошукаємо...

Важливо!

У Херсоні!

Оперативна поліграфія у Херсоні. Бланки, листівки. Друк книг. Різографія, тиражування

Нова фраза

Цікава фраза з сайту
"Нові сучасні афоризми"

...

Наш портал:

,
Цифри:
PR-CY.ru
За якістю - золотий:

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Херсонский ТОП
free counters



Життя "Просвіти"

Головна » Життя херсонської "Просвіти"
Останній дзвоник у школі з власною поетичною збіркою «Аргентум» у руках зустрів директор Херсонської загальноосвітньої школи № 32 Володимир Педченко.

Глибоко ліричні поезії, які несуть у собі суто українські якості громадянина європейської держави, громадянина, у серці якого горить вогонь щирого кохання, у душі якого панує совість, любов до матері, до Батьківщини, до родинної мови, до українських традицій і свят.
Українській школі сьогодні так не вистачає виховно-патріотичних, щиросердно доброзичливих пісень. Тож саме у цій збірці, яка нещодавно побачила світ у Херсонській філії видавничого центру «Просвіта», допитливий читач пісні з високодуховними якостями обов’язково знайде.
Збірка вийшла друком – так первопуток для поезії директора-поета Володимира Педченка у широкому таврійському степу мистецьких врожаїв просвітянами Херсонщини прокладено.
Справа за вами ... Читати далі »

Категорія: Життя херсонської "Просвіти" | Переглядів: 1462 | Додав: DivaDii | Дата: 04.06.2010 | Коментарі (0)

День святого Миколая та день Святої Троїці стали днями сходження на Говерлу визнання наших земляків — студентки II курсу факультету "Музичне мистецтво, естрада" Херсонського музичного училища, співачки Анжеліки Першанової, та голопристанського народного ансамблю танцю "Сюрприз" (художній керівник Тетяна Василівна Кирилова).

Саме 22 та 23 травня 2010 року у місті Донецьку відбувся VIII Всеукраїнський конкурс "Джерело талантів".


На престижному конкурсі компетентне журі на чолі з народною артисткою України Аліною Коробко визнали наших земляків найкращими серед понад трьох сотень учасників фіналу — краян з усіх куточків соборної України.

Анжеліка Першанова в номінації "Вокал" виборола звання лауреата I премії.
А народний ансамбль "Сю ... Читати далі »

Категорія: Життя херсонської "Просвіти" | Переглядів: 1519 | Додав: DivaDii | Дата: 26.05.2010 | Коментарі (0)

Вічна пам'ять

Братан Микола Іванович народився 1 січня 1935 року у селі Семенівка Каховського району на Херсонщині в родині хліборобів. Батько - Баранов Іван Гаврилович (1914-1987) - механізатор колгоспу. Мати - Наталія Іванівна (1914-1942) - доярка колгоспу. Жінка, яка виростила Миколу Івановича - Зарубенко Клавдія Іллінічна (1917-1999). По закінченню Семенівської семирічної школи Микола Іванович здобував освіту педагога молодших класів в Бериславському педагогічному училищі (1951-1954 роки) та українського філолога в Одеському державному університеті імені І.Мечникова (1959-1964 рр).
Працюючи в Бериславській районній газеті, на обласному телебаченні, займаючись викладацькою діяльністю в Херсонському державному педагогічному університеті, продовжував писати вірші. Так із-під його пера вийшли друком більше сотні поетичних збірок, серед яких: ... Читати далі »

Категорія: Життя херсонської "Просвіти" | Переглядів: 1681 | Додав: DivaDii | Дата: 17.03.2010 | Коментарі (1)

Саме так можна назвати просвітян Херсонщини, які вже понад сто років змагаються на громадянських фронтах Смаглявої Таврії за утвердження української національної ідеї та державної мови в усіх галузях суспільства.
І хоча царський, а пізніше і більшовицький режими намагалися знищити просвітянство. І ті, і інші глумилися фізично над активними діячами «Просвіти». Серед закатованих режимами херсонські просвітяни Софія Русова, Микола Куліш, Дніпрова Чайка, Микола Чернявський, Іван Дніпровський, Іван Челюк, Юхим Михайлів. І ті, і інші сатрапи намагалися підхопити ідеї Товариства і звести їх до фарсу, до безглуздя. Проте ідеї живуть і до нині. Ідеї просвітянства охоплюють різні прошарки населення і ведуть до неминучої перемоги над гідрою манкурства і яничарства.
Активна діяльність всіх осередків Бериславської районної організації, а вони активно діють майже в кожному селі, призвела до мобілізації українства в лавах Товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка і створення позитивно ... Читати далі »
Категорія: Життя херсонської "Просвіти" | Переглядів: 1655 | Додав: DivaDii | Дата: 16.02.2010 | Коментарі (1)