Вітаємо Вас, Гість!
Вівторок, 23.04.2024, 17:17
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

ДІЯЛЬНІСТЬ "ПРОСВІТИ" [5]
НОВИНИ ВИДАВНИЦТВА [18]
Що відбувається у херсонській філії видавництва "Просвіта". Анонси нових книжок.
ОНОВЛЕННЯ ПОРТАЛУ [7]
КОНКУРСИ, ФЕСТИВАЛІ... [22]
Увага! Важлива інформація для творчих людей.
ІНШІ НОВИНИ [8]

Наше опитування

Ваші відповіді допоможуть нам покращити сайт.
Дякуємо!

Чи зручно Вам користуватися порталом?
Всього відповідей: 35

Висловити власну думку з приводу того чи іншого опитування Ви можете на нашому форумі.

Теги

...і про погоду:

Погода від Метеонова по Херсону

Архів записів

Календар

«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входу

Пошук

Пошукаємо...

Важливо!

У Херсоні!

Оперативна поліграфія у Херсоні. Бланки, листівки. Друк книг. Різографія, тиражування

Нова фраза

Цікава фраза з сайту
"Нові сучасні афоризми"

...

Наш портал:

,
Цифри:
PR-CY.ru
За якістю - золотий:

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Херсонский ТОП
free counters



Головна » 2014 » Грудень » 9 » Вишиваємо разом, бо ми живемо в єдиній Україні
19:57
Вишиваємо разом, бо ми живемо в єдиній Україні
Вже майже пів року від серця до серця торує шлях землями неньки України Всеукраїнська акція "Вишиваємо разом", яка має на меті зберегти єдину країну з її унікальними етнокультурними особливостями. Починаючи з Вінницької області, мешканці кожної із 25 областей нашої неймовірно красивої і сповненої талантами Вкраїни, вишивають хрестиком герб малої Батьківщини, а територію свого регіону вишивають нитками тих кольорів, які є на прапорі зазначеної області. Кількість учасників акції-естафети з переходом вишиваної карти України з однієї області в іншу зростає в геометричній прогресії. Тож недаремно цій акції пророчать увійти і до книги рекордів України і до книги рекордів Гінеса.

Креативні вишивальниці Запоріжжя в ніч з 27 на 28 листопада цього року передали вишивану красуню просвітянам Херсонщини.
Понад 130 мешканців Херсонщини, незважаючи на похмуру та холодну негоду, відгукнулися на запрошення Херсонського обласного об'єднання Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка і взяли участь у Всеукраїнській акції "Вишиваємо разом", чим і сприяли збільшенню чисельності вишивальників в процесі встановлення Національного рекорду по вишиванню вручну карти єдиної соборної України.

І це стало можливим 28 листопада під час проведення на базі Голопристанської районної бібліотеки VIII районного дитячого фестивалю "Повір у себе і в тебе повірять інші", де діти і дорослі благословенного краю долучилися до величної Всеукраїнської акції. І того ж дня у дискозалі Голопристанського районного Будинку культури під час проведення молодіжної хореографічної вечірки "Зумбі фітнес паті" юні танцюристи не знехтували одвічним мистецтвом краян, а з радістю долучилися до неординарної події. Тим паче, якщо поруч була знана на Херсонщині вишивальниця Катерина Колпакова, яка, до речі, нещодавно на урочистостях з нагоди Всеукраїнського Дня працівників культури та аматорського мистецтва була нагороджена обласним Центром народної творчості почесною відзнакою "За вагомий внесок у розвиток культури Херсонщини". Саме вона постійно допомагала учасникам акції від Херсонщини впевнено тримати голку і вишивати. Катерина Іванівна Колпакова працює у Голопристанському районі багато і плідно. Картини, ікони, серветки і рушники, вишиті або ж вив'язані костюми та сорочки-вишиванки – ось неповний перелік робіт, над якими Катерина Іванівна працює щодня. І на наше прохання допомогти учасникам акції вірно голку тримати і нитки на полотно хрестиком викладати радо відгукнулася.

29 листопада до акції долучилися студенти Херсонського державного університету та читачі Херсонської обласної наукової універсальної бібліотеки імені Олеся Гончара. Було б більше часу на проведення акції на теренах смаглявої Таврії, результат би був іще більш вражаючий. Але уже на час передачі карти загальна кількість учасників акції сягнула за 4 175 осіб, які вручну вишивали карту України. І це ще не крапка. Акція триває. В перший день зими карту України продовжили вишивати наші сусіди з Миколаївської області.

Олег Олексюк,
голова Херсонського обласного
об'єднання Всеукраїнського
товариства "Просвіта"
імені Тараса Шевченка
Категорія: ДІЯЛЬНІСТЬ "ПРОСВІТИ" | Переглядів: 3464 | Додав: DivaDii | Теги: Просвіта, вишивка, акція, культура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]